“Onlangs heb ik besloten opnieuw 5 miljoen euro te investeren in bunq”, schrijft oprichter Ali Niknam in zijn eerste blog op de website van Bunq (zelf schrijven ze het met een kleine letter b).

Niknam zegt dat te doen om verder te kunnen gaan met het openbreken van de vastgeroeste bankenwereld:

“We zijn  opgericht om een enorm probleem in de samenleving op te lossen: banken hielden (en houden!) de samenleving in de houdgreep met een uniform aanbod. Een aanbod waar we allemaal van weten dat het problemen met zich meegebracht heeft en dat veel mensen in de moeilijkheden heeft gebracht. In plaats van toe te kijken en het allemaal nog slechter te zien gaan heb ik besloten om verandering te brengen in deze zeer uniforme en zeer traditionele sector.”

Volgens Quote stopte Niknam in 2016 ook al eens 9,2 miljoen euro in de bank.

Mobiele app

Niknam heeft veel geld verdiend met zijn techbedrijf bedrijf TransIP en richtte Bunq in 2012 op. Eind 2015 lanceerde hij nadat hij een bankvergunning had gekregen een mobiele app waarmee mensen in de eurozone mobiel kunnen bankieren. Een groot succes, schrijft hij op zijn blog:

"In het begin was er veel scepsis, maar tegen alle verwachtingen in hebben we een dienst ontwikkeld die veel mensen heeft verbaasd. Met een verbazingwekkend intuïtieve app. Zo erg dat andere banken teams hebben gevormd om te kopiëren wat wij doen."

Vorig jaar liep het imago van Bunq een knauw op toen het een premiummodel introduceerde, waardoor klanten duurder uit waren voor een rekening met een bankpas.

Maar dat staat de internationale ambities van Niknam geenszins in de weg. Hij wil heel Europa veroveren: "Nu kloppen we aan de deur als het gaat om internationale marketing om een echt alternatief te worden voor traditioneel bankieren", schrijft hij op zijn blog.